veteranregistrering.

Diskussion af alt om Mazda MX-5

Redaktør: Softtop

veteranregistrering.

Indlægaf hasse » tors 17. feb 2022 11:57

Vi er -måske - stadig nogle stykker med NA'ere fra de første årgange. Fra FDM:

Hej Hasse. Har lige forhørt mig hos en af vores eksperter, og han siger således:
"En veteranregistreret bil må helt konkret ikke benyttes til erhvervsmæssig personbefordring, transport af farligt gods, udrykningskørsel eller udlejning uden fører. Men derudover beror "lejlighedsvis kørsel“ på et skøn i hvert enkelt tilfælde. Huskereglen er, at bilen ikke skal kunne opfattes som ejerens primære transportmiddel, så det kan ikke anbefales at f.eks. køre på arbejde i den hver dag, selvom det ikke er udtrykkeligt forbudt.

De forsikringsselskaber, der tilbyder veteranforsikringer, har mere håndfaste betingelser end lovgivningen. De fleste selskaber har en begrænsning på den årlige kørsel, som regel højst 6.000 km, og kræver, at man har en hverdagsbil ved siden af. Bilen må typisk heller ikke bruges til „hverdagskørsel“, for eksempel kørsel til og fra arbejde, og der er også krav til, hvor og hvordan bilen opbevares. Nogle selskaber forbyder også kørsel i vinterperioden fra 15. november til 15. marts.

Betingelserne varierer fra selskab til selskab – til gengæld kan man roligt regne med, at man ikke kommer i konflikt med reglerne om lejlighedsvis kørsel, så længe man overholder forsikringsselskabets regler."
Hasse
1990, Crystal White.
hasse
 
Indlæg: 3948
Tilmeldt: lør 10. apr 2004 22:21
Geografisk sted: Den anden Verden

Tilbage til Diskussion

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster

cron